❤️“Uit liefde voor haar”❤️

 

De eerste keer. 

Iedereen herinnert zich de eerste keer.

Behalve als je het nog nooit gedaan hebt. Logisch.

Ik denk niet vaak meer aan mijn eerste keer. Het was ook geen plezierige ervaring. Ik voel nog de schaamte. Onhandig. De locatie hielp ook niet mee; een winkelplein. Klaarlichte dag. Natuurlijk had ik eerst gekeken of niemand me zag. Mijn vriendin, inmiddels mijn vrouw, had er minder moeite mee. Na de daad stond ik daar met het tastbaar-bewijs van mijn liefde voor haar in mijn handen. Ik stopte het snel onder mijn jas en liep er mee naar de dichtstbijzijnde prullenbak.

Terugkijkend op die eerste keer ben ik trots dat ik het durfde. Nu schaam ik me zelfs dat ik me er destijds voor schaamde. Ik snap het wel; je ziet het nooit iemand doen. Iedereen schaamt zich voor de gemeenschap. Wat zullen de buren wel niet zeggen?

Ik vraag me regelmatig af hoe de wereld eruit zou zien als iedereen openlijk zijn liefde voor haar zou betuigen.

De liefde voor onze Aarde.

Hoe je dat kan doen? Door elke dag één stukje zwerfafval per dag op te ruimen. In zo’n wereld had Gandhi graag willen leven. Een wereld waarin mensen laten zien in wat voor wereld ze willen leven. 

Wat zou er gebeuren als iedereen dit gaat doen? We zouden vier keer zoveel opruimen dan wat er nu jaarlijks in Oceanen bijkomt. In ‘no time’ zou onze planeet ontdaan zijn van al dat plastic afval. Heel mooi natuurlijk. Maar eigenlijk is er iets veel mooiers gebeurt.

We hebben laten zien dat Liefde alles overwint. 

Wat is er nu een mooiere dag om daarmee te beginnen dan vandaag. Een prachtige dag om openlijk je liefde voor haar te uiten. ”I can’t live without you” hoor je vaak in liefdesliedjes. Als dat voor iets of iemand waar is dan is het wel onze Aarde.

 

Peter Smith

De Zwerfielosoof

PS voor alle ja-maarders.
“Ja maar, wat heeft één stukje nu voor zin?”
Je denkt dat één stukje te weinig is om verschil te maken. Laat ik een scenario beschrijven waarin het zelfs asociaal is om meer dan één stukje op te ruimen. Stel dat er een overheidsbesluit komt waarbij men alleen te eten krijgt als men één stukje zwerfafval heeft opgeruimd. Het gevolg is dat er ontzettend veel mensen zonder eten naar bed moeten. Al de eerste dag zullen er maar liefst 75% van de Nederlanders geen één stukje zwerfafval meer kunnen vinden. Het zou dus zelfs asociaal zijn om meer dan één stukje op te ruimen. Het tegenovergestelde, zwerfafval veroorzaken, zal dan als sociaal ervaren worden.