Afval Kunstenaar

“Peter Smith: De Michelangelo onder de afval kunstenaars”

Momenteel werk ik aan mijn ‘David’ 

Alleen beeld ik een vrouw af die haar kind voedt; een mythologische voorstelling van moeder Aarde.

Het is de  bedoeling om met dit twaalf meter grote beeld, gemaakt van gerecycled plastic zwerfafval, twaalf steden in Nederland te bezoeken, daarna twaalf steden in Europa en daarna twaalf wereldsteden.

De actrice Thekla Reuten heeft met haar eigen baby model gelegen voor dit beeld.

Als het beeld af is dan wordt dit tevens het grootste community-art-project van Nederland. Er hebben meer dan dertigduizend mensen uit heel Nederland aan bijgedragen.
Het zal ook het grootste beeld ter wereld zijn dat van gerecycled plastic zwerfafval is gemaakt. En het grootste 3D geprinte beeld ter wereld van een mens. 

 

Meer weten? Kijk op onze pagina over Mother

 

Plastic Madonna

De Wereld van Zwerfvuil

In 2012 maakte ik het grootste drijvende beeld ter wereld geheel gemaakt van door mijzelf opgeruimd zwerfafval. 

Met dit beeld heb ik aandacht gevraagd voor de eerste “World Cleanup Day”, ook al heette dit in 2012 nog “Keep it Clean Day”.

Ook wist ik met dit beeld de media te interesseren voor de schadelijke gevolgen van zwerfafval. Mede dankzij dit beeld kreeg zwerfafval de status van ‘Milieu Probleem’. Geloof het of niet, maar voor 2012 werd zwerfafval als geen probleem gezien, hooguit was het ergerlijk. 

Meer weten? Kijk op onze pagina over de Wereld van Zwerfvuil

 

de Wereld van Zwerfvuil

National Geographic

National Geographic  vroeg mij om voor hun campagne “Stop met Plastic” een monumentaal kunstwerk te maken. Bijkomende moeilijkheid; er was amper tijd om dit op tijd af te krijgen, één maand maar.
Het idee om een beeld te maken van een dolfijn die uit een zee van plastic springt vonden ze bij NG prachtig. Wel graag wilden ze dat de dolfijn niet door een hoepeltje zou springen, liever een gele rechthoek.
Het beeld is gemaakt van plastic dat tijdens een beach-cleanup werd verzameld. Ook het piepschuim is afval dat door een evenementen organisatie aan mij werd geschonken.

 

de Wereld van Zwerfvuil