Peter Smith, Zwerfielosoof

Directeur en secretaris bestuur

De filosoof achter KLEAN en Zwerfie. Ook kunstenaar, maakte het grootste beeld ter wereld van zwerfvuil. Maakt nu een nog groter beeld.

Peter begon met KLEAN nadat hij zelf iets kleins deed aan een groot probleem. Tot dan had hij er alleen maar over geklaagd. Door die kleine actie loste het probleem grotendeels op. KLEAN staat dan ook voor Klagen Loont Echt Absoluut Niet.

Het zelfde principe –iets kleins doen aan grote problemen– past hij nu dagelijks toe. Als eerste was dit zwerfafval. 

Nu richt Peter zich op de catastrofale denkfout die mensen maken: Iets kleins doen heeft geen invloed op onze Aarde.  Hij wil de destructieve kracht die deze denkfout veroorzaakt ombuigen naar een constructieve kracht.  

 

 Desirée Paalvast

Voorzitter

Oprichter van The Leader Inside, een executive search bureau gespecialiseerd in Servant Leadership. Voor mij is het een inspirerende leiderschapsbenadering met oog voor mens, organisatie en maatschappij. 

Ik werk en leef vanuit mijn waarden: betrokkenheid, bewustzijn en plezier. Wat mij beweegt is oprechte interesse in mensen. Mijn streven is een mooie, betere en bewuste samenleving.


Vanaf mijn kindertijd ben ik al bezig met het milieu, afval scheiden en energie besparen. In de jaren 70 was dat helemaal niet zo gewoon. Ik ging er in die tijd al vanuit dat alle kleine beetjes helpen en dat je zelf het verschil kunt maken. Toen ik in 2010 voor het eerst van de ‘plastic soep” hoorde en ging googelen vond ik Peter Smith. Hij deed hetzelfde als ik (!) één stukje zwerfafval oprapen! Alleen Peter maakte het op inspirerende wijze voor het grote publiek zichtbaar.


KLEAN sluit mooi aan bij mijn passie voor een duurzamere wereld en zelf het verschil maken.

 

 

 

 Bert Kreulen

Penningmeester

Uitgebreide ervaring in de maakindustrie. Altijd ondergeschoven kindje, maar een bron van werkgelegenheid en volop in ontwikkeling. Actiegebied tussen Finance, Logistiek, Verkoop en Productie. Juist daar is nog veel te halen en met mijn uitgebreide ervaring en netwerk kunnen we dat terrein verder ontginnen.

 

Plastic Surgeons 

Samen met vrijwilligers uit maar liefst elf verschillende landen zijn we de losse delen van  Plastic Madonna aan elkaar aan het lassen, plastic lassen.

Domique, Adrian, Julie-Anne, Pedro, Lucia, Peter, Marilla, Reyn, Matt, Yvonne, Carol, Anette, Silvia, Bonnie, Bryony, Alejandra en Presston.