In onderstaand filmpje laat Richard de Mos zien dat hij van een warm huis houdt, voor de interviewer draait hij de thermostaat terug naar 29º. Natuurlijk wel de deuren open, een briesje frisse lucht is gezond. Alle lampen branden, overdag, je moet wel kunnen zien wat je doet.

Dit filmpje is natuurlijk bedoeld om te stoken, niet de kachel, maar de gemoederen van iedereen die een duurzaam energie beleid voorstaat.
Stoken, dat vond ik ook leuk om te doen; op de middelbare school.

Wat Richard niet snapt is dat dit nu eigenlijk de ultieme droom is van mensen die duurzaamheid voorstaan. Dus Richard, als je dit wilt stem dan op een groene partij.
Zij zetten zich in voor energievormen die deze blauwe pixel niet bedreigen maar conserveren. Met andere woorden, groene partijen zijn pas echt conservatief.
Om de wereld te kunnen conserveren moeten we wel eerst nieuwe energie-vormen aanboren en dat vergt progressief denken. Zoals dit bijvoorbeeld: Een blad dat net als een blad aan een boom energie levert. Weet je, Richard, de zon laat elk uur genoeg energie op de Aarde vallen om aan de jaarlijkse behoefte te voldoen, wereldwijd.

Stel dat we daar gebruik van zouden kunnen maken.
Zelfs als de opwarming van de wereld onzin is, wat is er mis mee om de transitie aan te gaan van fossiel naar modern. Elke moderniseringsgolf heeft economische voorspoed gebracht; de stoommachine, elektriciteit, mobiliteit, internet… Of ben je tegen economische vooruitgang?

Inderdaad, wat is er nu fijner om net zo vaak onder douche te gaan als je maar wilt, of je huis heerlijk hoog opstoken, zonder dat er geitenwollensokkenbreiers aan je deur komen zeuren dat je verkeerd bezig bent. En dat je weet dat je kinderen, en hun kinderen dit later ook nog ongestoord kunnen blijven doen.

Dus Richard, ik weet wel wat jij de volgende keer stemt!