Welkom,

Ik heb iets ontdekt. Ik heb ontdekt dat als er iets in je leven is waar je niet tevreden over bent dat je daar niet over moet gaan klagen. Ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd, van dat klagen, en mijn toehoorders ook niet. Sterker nog ik voelde me er eerder nog ongelukkiger door. Want ik dacht dat als ik zou klagen dat men mij wel zou helpen. Nee dus. Ik heb daarom besloten voortaan iets te gaan doen aan datgene waar ik ontevreden over was. En wat blijkt:  HET VOELT TIEN KEER BETER.

Dus ik ga iets nieuws beginnen, waarvan ik totaal nog niet kan zeggen of overzien of en wat het gaat opleveren. Ik ga de wereld van het klagen afhelpen (“think big” ;). Klagen is een killer, het zuigt je energie weg, van jezelf en van diegene die je geklaag moeten aanhoren. Ik klaag dus niet meer, behalve over mensen die klagen 😉. Ik ga een beweging, bedrijf, stichting -geen idee wat ik voor naam eraan moet geven- oprichten die het klagen gaat bestrijden en kijken wat dit teweeg brengt.

De naam: KLEAN, Klagen Loont Echt Absoluut Niet!

Het eerste KLEAN logo

Ondanks dat deze naam natuurlijk verwijst naar ‘schoon’ gaat het niet om een schonere wereld maar om het schone gevoel in je hoofd als je niet klaagt maar iets doet. En waarom geel? Ik wil geen politieke associaties. Waarom worden de letters steeds kleiner en lichter: des te minder belangrijk je jezelf vindt des te vrijer voel je je.

Ik wil de wereld verbeteren… dus ik begin bij mezelf; ik erger me al jaren aan het feit dat mensen rommel weggooien op straat, ook al is het maar een snoepwikkeltje. En daar klaagde ik inderdaad weleens over, maar deed er niets aan. Nu pak ik het afval op en merk dat ik me daar stukken beter bij voel! Ik ruim al fietsende op zonder er voor af te stappen, het is voor mij een soort sport geworden. Ik zorg dat ik er keurig gekleed uit zie, want ik wil dat het opvalt wat ik doe. Aan mensen die me vragen wat ik aan het doen ben, geef ik uitleg. Verder ga ik hier over bloggen, ik ga het filmen, fotograferen, kunstwerken bouwen en er presentaties over geven. Ik heb al veel meer plannen en ideeën.

Opgeruimde groet, 
Peter Smith