Comité van aanbeveling

 

Thekla Reuten

Toen Peter Smith me vroeg te poseren voor dit beeld gemaakt van door vele handen samen opgeraapt plastic zei ik meteen ja. En dat terwijl hij me vroeg met het dierbaarste wezen te poseren in een heel intiem moment.
Maar òok met als doel het veranderen van ons bewustzijn, ons gedrag om het aller dierbaarste wat we met z’n allen hebben te behouden, de aarde, of misschien beter gezegd, te herstellen..een schone aarde. Èn het herstellen van het geloof in ieder van ons in de kracht van het individu. En dus zei ik ja. Want zonder de Aarde zijn we nergens. 
We voelen ons tegenover veel grote instituten en bewegingen vaak zo machteloos dat we  vergeten: onze individuele stem, onze keuzes, onze handelingen hebben kracht. Want allemaal samen kunnen ze revolutionair zijn.
Laten we elkaar daar steeds weer aan herinneren. Plastic Madonna wil mensen daar aan herinneren en erin bekrachtigen!

 

Joos Ockels
 ​

Beschermvrouwe van Plastic Madonna
Wat betreft het project ’the Power of One’ moet je weten dat ik altijd met veel plezier KLEAN noem.Ik heb beloofd dat ik me tenminste eenmaal per dag zal bukken om iets van plastic troep van de straat op te pakken en in een afvalbak te doen. De Aarde kan geen plastic verdragen. Het is hilarisch om dan te noemen waar de naam KLEAN voor staat en te melden dat de Stichting ervoor wil zorgen dat de ‘plastic soep’ niet kan ontstaan.
Die boodschap vind ik gewoon prachtig mede omdat ik kan zeggen dat als je dat doet je “HappyEnergy” ervaart omdat je je gelukkig voelt !!!! Zelfs een kleine stap in de goede richting….

Ik zie mezelf dus  +++ KLEAN
Met vr. groeten
Joos

 

Siegwart Lindenbergh

Professor Siegwart Lindenberg promoveerde aan de Harvard-universiteit en is professor sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in cognitieve sociologie en sociale rationaliteit.​
Siegwart schreef het boek ‘Gedrag en struktuur’. Over de relevantie van microtheorieën voor de verklaring van macroverschijnselen.