RijswijkSchoon

Rijswijk Schoon

Ik doe hetzelfde als mensen die zwerfafval op straat achterlaten. 

Alleen dan andersom.

Mijn naam is Erik, inmiddels ook wel bekend als de initiatiefnemer van #RijswijkSchoon. 

Rijswijk Schoon is ontstaan vanaf het moment dat KLEAN  op 6 februari 2014 met #Zwerfie begon. Heb je geen idee wat #zwerfie is? Kijk even op zwerfie.nl

Ik dacht meteen, zou dat dan de manier kunnen zijn om het #zwerfafval in Rijswijk onder de aandacht te brengen. En zo geschiede het, #RijswijkSchoon is ontstaan.

Klean Logo Vlinder

Mensen die zwerfafval op straat gooien laten iets achter; een stuk zwerfafval. Een zichtbaar en tastbaar bewijs van hun gedrag. En omdat je overal zwerfafval ziet liggen lijkt het alsof dat normaal gedrag is. Dat is het natuurlijk niet.

Er overheen stappen tijdens een wandeling doe ik natuurlijk niet. Nee, met #1xBukken heb ik het zo opgeruimd, maar dan ziet niemand dat daar iemand zwerfvuil heeft opgeruimd.

Dus kunnen mensen ook niet geïnspireerd worden: “Hé wat goed, dat ga ik ook doen.” Want eigenlijk is onze Aarde schoon willen houden normaal gedrag. 

Daarom laten we op plekken waar we opgeruimd hebben een vlinder achter.

Die vlinder is bedacht door Benjamin. Benjamin, 6 jaar, ruimt al zwerfafval op. Hij bedacht iets waardoor mensen kunnen zien wat hij gedaan heeft. 

Wat hij bedacht, dat zie je hieronder (63 sec).

Rijswijk Schoon Erik van der Veer

Doe je ook mee?

Dan maken we van een wereld vol zwerfvuil een wereld vol vlinders.

Kijk op “Een wereld vol vlinders” hoe je mee kunt doen.

Schone groet,

Erik van der Veer

#RijswijkSchoon