Vlinders

Vrijdag 22 november zijn de vrijwilligers, die zwerfafval pakken, ZAPpers genaamd, door de gemeente Oisterwijk bij De Leijhof in het zonnetje gezet.

De middag stond in het teken van een grote dank voor hun bijdrage om de buurt en natuur in en om Oisterwijk en Moergestel schoon te houden.

Het team (zwerf)afval en duurzaamheid was hier samen met onze Wethouder Peter Smit bij aanwezig.

Kunstenaar, filosoof en oprichter van KLEAN, Peter Smith, was uitgenodigd om over zijn filosofie ’the Power of One’ te vertellen. Peter maakt op internationaal niveau kunstwerken van zwerfafval. Hij is tevens de bedenker van de filosofie achter zwerfie.

Nu heeft Peter, of eigenlijk zijn zoontje, iets bedacht waardoor de zwerfie-filosofie zonder social media toegepast kan worden. In het kader daarvan heeft hij Oisterwijk als eerste gemeente een mooie KLEAN Vlindersjabloon gegeven. Deze is bedoeld voor kinderen en vrijwilligers in heel Nederland (én ook in het buitenland) om als markering achter te laten daar waar zwerfafval is opgeruimd.

Wie weet ontpopt deze vlinderslag in onze Parel in ‘t Groen zich tot een orkaan. Een orkaan die onze aarde schoon veegt. Helpen jullie mee?

De locatie, de Leijhof, was in elk geval een goede voorbode. In de tuin staat een reusachtige vlinder. Eentje die verdacht veel leek op de vlinder die wethouder Peter Smit na afloop op het trottoir spoot.